Spela bingo i bingohall

Bingo är ett klassiskt spel som ger en unik upplevelse av ett mycket lugnt och vilsamt spel, men som samtidigt ger spänning med den potentiella vinsten och fina priser. De flesta känner till det ikoniska spelet med brickan med rutor på där man ska markera de slumpade numren som läses upp och den första som får en rad ifylld vinner. Man tror att det är mycket äldre som väljer att spela bingo, men det är många yngre som också gillar att spela.

Bingo i tv och på nätet

Det finns flera typer av bingo man kan spela och olika platser som man kan spela på. En klassiker är att köpa en bingobricka hem och att spela med programmet Bingolotto på TV. Om man vinner något ringer man sedan in och ger dem sina nummer. Ett mer modernt sätt är att spela på nätet där man går in på en spelsida och spelar direkt via datorn eller mobilen. I chatten kan man skriva och umgås socialt med sina medspelare.

Bingohallar

Men en av det mest frekventa spelsättet är att spela i en bingohall. Bingohall är en lokal som man har ägnat helt åt att spela bingo. Bingolotto började sändas på TV under 1990-talet och snabbt ökade i popularitet vilket ledde till att allt fler bingohallar började bildas. När 2000-talet rullade in fanns det över 100 bingohallar över hela Sverige. Antalet bingohallar minskade något när rökförbudet inomhus infördes 2005.

År 2007 ville spelföretaget Svenska Spel ta över en tredjedel av alla bingohallar, men de blev snabbt nekade av regeringen. Trots att populariteten har minskat i bingohallarna de senare åren, särskilt efter det att nätbingo växte enormt, finns det många lokaler kvar som aktivt håller i spelet.

Hur spelar man bingo i en bingohall?

När man spelar bingo i en bingohall är det viktigt att komma i god tid eftersom man måste hinna köpa sin bricka och ta sin plats innan själva spelet börjar. Man vill inte störa medspelare genom att komma in sent. Klassiskt sett köper man sin bingobricka i papper, men det finns även ställen som erbjuder sina brickor digitalt på en datorskärm. På plats finns en bingoutropare som ropar ut vilket nummer som har rullat fram och när man har fått sin rad ska man ropa bingo rakt ut. Oftast är det det klassiska ”75 bollar” som man spelar i hallarna. I det spelet har man 25 rutor på sin spelbricka och slumpvisa nummer 1 till 75 bland dem. Den förste spelaren som får 5 nummer i rad vinner.

Varför ska man spela i en bingohall

Om man söker efter den genuina och klassiska bingoupplevelsen hittar man den i en bingohall. Det var på det sättet bingo startade och upplevelsen samt sällskapet man har omkring sig är unikt och kan inte hittas framför tv:n eller via nätet. Oftast när det är större bingotävlingar kan det komma uppträdanden med artister och även speciella vinster. Men huvudsakligen är det gemenskapen och umgänget många söker när de går ut till bingohallar.